به گزارش مشرق، "لغو تمام تحریمها" و " حل مشکلات مردم" شرط های اعلام شده از سوی سخنگوی دولت برای مذاکره حسن روحانی و دونالد ترامپ در حاشیه سفر رئیس جمهور به آمریکاست؛ آقای ربیعی با تأکید براینکه مذاکره و دیداری بین آقای روحانی و ترامپ صورت نمیگیرد، اذعان کردند که " توقف کلیه تحریمها شرط ضروری برای آغاز دیپلماسی سازنده است. تنها زمانی ملاقات میکنیم که اطمینان حاصل کنیم مشکلات مردم حل میشود، الآن کدام مشکل مردم حل میشود؟ حرف جدیدی نیست، تحریمها باید برداشته شود و آمریکا باید به ملت ایران احترام بگذارد".
اعلام این دو شرط برای مذاکره مجدد ایران و آمریکا درحالی از تریبون سخنگوی دولت اعلام می شود که شش سال پیش هم دولت حسن روحانی با همین فرض غلط که " عامل مشکلات اقتصادی تحریم است و با لغو تحریم همه مشکلات مردم حل می شود"، مذاکره را کلید زد و در 6 سالی که دولت روحانی روی کار بود طبق اذعان مشاور سابق رئیس جمهور، 2 سالش به «امضای برجام» گذشت؛ دو سال دیگرش به «اجرای برجام» و دو سال اخیر به «احیای برجام»! و این صورت کلی کارنامه ی آقای روحانی است، ولی در تمام این سالهای برجامی نه تنها مشکلات اقتصادی مردم حتی با لغو تحریم ها حل نشد بلکه بر مشکلات اقتصادی افزوده شد.
بیشتر بخوانید:
درحالی که در تمام این سالها اولویت و البته فوریت کشور، «اقتصاد» بود، 6 سال تمام دولت درگیر مذاکره و امضای برجام و بعد از آن احیای برجام شد؛ این درحالی است که در تمام این سالها اگر در کنار تلاش برای مذاکره، به اصلاح زیرساخت های اقتصادی با حرکت در مسیر اقتصاد مقاومتی پرداخته می شد، حتماً امروز حال و روز اقتصادمان بهتر از این بود.
طبق اذعان عمده اقتصاددانان و کارشناسان از همه جناح های سیاسی ، بالاترین سهم تحریم در ایجاد مشکلات اقتصادی کشور 30 درصد اعلام شد. به طور حتم عمده مشکلات الان اقتصاد ناشی از ضعفهای زیرساختی با ریشه داخلی و بخشی هم ناشی از فشارهای حاصل از تحریمها با ریشه بیرونی است یعنی حتماً می توان با اصلاح زیرساختهای داخلی اقتصاد و اعمال سیاست های اقتصاد مقاومتی تدبیری برای حل مشکلات اقتصادی داشت.
اما در سال هایی که گذشت دولت با ارتباط دادن تمام مشکلات اقتصادی به تحریمها، فضا را برای مذاکره با امریکا و امضای برجام پر کرد و در نهایت هم باوجود امضای برجام و لغو بخشی از تحریم ها، نه تنها مشکلات اقتصادی حل نشد بلکه با خروج آمریکا از برجام برمشکلاتی که به غلط به تحریم گره خورده بود، افزوده شد.
حال بعد از آنکه تلاش برای احیای برجام ناکام ماند بار دیگر دولت تلاش دارد با انحراف از مسیر اصلی اقتصاد و گره گشایی مشکلات مردم با سیاست های اقتصادی مناسب داخلی و اقتصاد مقاومتی، تجربه شکست خورده گذشته را بار دیگر تکرار کند و ریشه حل مشکلات را به تحریم ها گره بزند.
اظهارات امروز سخنگوی دولت نیز تلاش دولت برای مذاکره مجدد به بهانه لغو تحریم ها را تلویحاً تأیید می کند؛ اما آقای سخنگو که چند سالی هم وزیر کار بودند حتماً می دانند که راه حل مشکلاتی که این روزها مردم با آن دست و پنجه نرم می کنند در لغو تحریم ها و مذاکره مجدد با آمریکایی که بدعهدیاش بارها ثابت شده، نیست.
تاریخ سند محکمی برای اثبات این راه غلط است؛ در 6 سال گذشته دولت از هر روشی استفاده کرد تا مذاکره و برجام را توجیه کند؛ که البته یکی از اصلی ترین توجیه ها برای امضای برجام، حل تمام مشکلات اقتصادی و حتی آب خوردن مردم با لغو تحریمها بود ولی دست آخر ایران ماند و برجامی که از سوی آمریکا پاره شد!
انتظار از دولت این است که اینبار حداقل اگر بنای مذاکره با آمریکا و عکس یادگاری با ترامپ را دارد از مردم مایه نگذارد و نگویند که ما بخاطر لغو تمام تحریم ها و حل مشکلات مردم پای میز مذاکره مجدد رفتیم! مردم به خوبی می دانند که با برجام نه تنها مشکلی از مشکلاتشان کم نشد بلکه بیشتر هم شد بنابراین مذاکره مجدد با شعار فریبنده لغو تحریم ها و حل مشکلات مردم نمی تواند جوابگو باشد که اگر بود با برجام و امتیازهای فراوانی که ایران داد جوابگو بود.
باتوجه به عیان بودن نتایج برجام و 6 سال مذاکره حداقل انتظاری که می توان از دولت و البته آقای سخنگو داشت این است که لطفاً اینبار آدرس غلط به مردم ندهید و برای یک بار هم شده به توان داخلی برای احیای اقتصاد تکیه کنید.